Tisak

Tampon tisak

Ova metoda tiska je najbrža i najpreciznija, jer omogućava tisak velikog broja boja na gotovo sve površine. Općenito tisak se vrši na manje artikle napravljene od plastike ili drugih tvrdih materijala, na koje se boja prenosi pomoću silikonskog tampona.

Sitotisak

Stotisak je tehnika tiska kod koje se boja pomoću rakla protiskuje kroz sito, u originalu napravljeno od svile, međutim u današnje doba radi se od najlona. Sitotisak je tehnika tisak primjenjiva na velikom boju materijala, tekstil, metal, plastika, umjetni materijali...

Roto sitotisak

Kod roto sitotiska moguće je izvesti višebojni otisak na cijeli plašt valjkastog artikla, npr. kemijske olovke. Na taj način moguće je optimalno iskoristiti cijelu površinu promotivnog artikla za aplikaciju logotipa

3D epoxy naljepnice

Naljepnice se izrađuju tehnologijom digitalnog tiska. Na površinu naljepnice nanosi se smola, što joj daje 3D efekt i čini ju otpornom na ogrebotine i vanjske utjecaje. Gotova naljepnica aplicira se na promotivni artikl.

Laserska gravura

Ova tehnika koristi laser za gravuru teksta, logotipa, crteža na površinu promo artikla. Najčešće se koristi na metalnim površinama, međutim jednako uspješne rezultate daje i na plastičnim i drvenim površinama.

Dijamantna gravura

Tehnika koristi dijamantnu iglu za graviranje loga ili teksta na površinu artikla. Koristi se prvenstveno za aplikaciju na staklene artikle.

Suhi žig

Tehnika apliciranja artikla utiskivanjem reljefnog detalja bez korištenja boje. Aplicirani logotip ostaje u boji materijala

Vez / 3D vez

Tehnika kojom se strojnim vezom logotip/motiv aplicira na tekstilne površine. Najčešće su to odjevni predmeti poput kapa, majica ili jakni, ali jednako tako moguća je izvedba na: torbe, ručnike, deke ili ruksake. Veličina motiva je ograničena okvirom na stroju i može biti maksimalno 26x39 cm.

Preslikač

Motiv se tehnikom sitotiska ili digitalnog tiska aplicira na transfer papir. Pomoću termo preše i pod utjecajem visoke temperature motiv se aplicira na tekstlilne površine.

Digitalni tisak

Na posebnom UV digitalnom pisaču otisak ( ispis) se vrši izravno na predmet. Glave printera kreću se iznad samog predmeta tiska i stvaraju slike ( na sličnom principu kako to radi tintni pisač na papiru). Istovremeno UV lampa suši tintu. Otisak je na principu CMYK sistema mješanja boja ali je moguć i tisak bijelom bojom kao podlogom za tamne i obojane površine. Glave pisača mogu se prilagoditi za ispis na predmetima do 15 cm visine. Otisak se radi isključivo na ravne površine a u ograničenoj veličini i na zaobljene. Ova tehnika je preporučljiva za manje do srednje serije i višebojne otiske. Postojanost otiska je zadovoljavajuće kvalitete i trajnosti.

To Top
(0) Proizvodi (0) (0)
Proizvodi 0
Ukupno 0,00